Ahmet Şişman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: *İstanbul´da bölgemizde kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetleri örnek alınan,
*Kültürel mirası değerlendirebilen,
*Yaşanan hayatı yorumlayabilen ,
*Problemlere çözüm üretebilen ,
*Dinin asıl kaynaklarını anlamaya gayret eden ,
*Din olgusunu bilimsel araştırmalara dayalı olarak anlayan ve yorumlayan ,
*Yapıcı eleştirilere ve farklı görüşlere açık olan ve saygı duyan ,
*Ahlaki olgunluğa sahip fertler yetiştiren bir okul olmaktır.

Misyon: İnsana , aileye , topluma , düşünceye , özgürlüğe , ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan ; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan , etik değerleri önemseyen , çevre bilinci gelişmiş , kültürlü , başarılı , kendine güvenen , yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.

Başarılar: İstanbul İmam Hatip Liseleri Arası Voleybol Turnuvasında İstanbul 2´nciliği
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe 2´nciliği
15 Temmuz Gecesi Şahit Olduklarım ve Hissettiklerim" Konulu Belgeleme Yarışmasında İlçe 1´inciliği
Cumhuriyetimizin 93. Yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe 2´nciliği
İstiklal Mücadelesi ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe 1´inciliği.
Türkiye´nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi Konulu Deneme Yarışması İlçe 7´nciliği
Trafik konulu kompozisyon yarışmasında İlçe 2´nciliği
15 Temmuz Gecesi Şahit Olduklarım ve Hissettiklerim" Konulu Belgeleme Yarışmasında İlçe Mansiyon Ödülü Aldık

Pansiyon Bilgileri: -
Saatler: Başlangıç 09:00 Bitiş 16:00
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: 11.Sınıflarımızda Yabancı Dil Ağrılıklı seçmeli dersler okutulmaktadır.
Servis Bilgisi: İsteyen öğrencilerimiz servis kullanabilir.
Sportif Etkinlikler: Basketbol takımı ve voleybol takımlarımız İstanbul 2.si olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler: 2018-2019 " Bilim Şenliği" düzenlendi. 2021-2022 "Tübitak 4006 Bilim Fuarı" düzenlendi.
Proje Çalışmaları:

WEB - https://ahmetsismankizaihl.meb.k12.tr

Adres - Kocasinan Merkez Mah. Kızılelma Cad. No 4 Bahçelievler/İSTANBUL

Öğretim Şekli :Örgün eğitim - Tam gün

Yerleşim Yeri - Kocasinan Merkez Mahallesi. Kızılelma Caddesi. No:4 Bahçelievler/İSTANBUL

Adres - Kocasinan Merkez Mah. Kızılelma Cad. No 4 Bahçelievler/İSTANBUL

Ulaşım Bakırköy tarafından gelecekler için 98A, Beyazıt yönünden gelecekler için 97, 97K İETT otobüsleri ile Kocasinan Durağında(Mahmutbey Caddesi yolunda) indikten sonra 400 metre yürüyüş mesafesinin ardından Çağrı Halı Sahanın oradadır. Şirinevler Metro veya Metrobüs durağında inip Kocasinan yazan dolmuş ile de tekrardan aynı yürüme mesafesi ile ulaşabilirsiniz. (Kocasinan Durağında indikten sonra Zirve Pastanesi olan sokaktan yokuş aşağı 400 metre yürülecektir.)

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 3 KM